Leacuri populare

Publicat de Bubu Blog la 22:35 2 comentarii
Medicina etnoiatrica ne pune la dispozitie zeci de remedii pentru a aveni de hac gripei. Cele mai interesante si de retinut mi s-au parut urmatoarele:

     1.Pentru calmarea durerilor de gat ajuta:
  •  gargara cu ceai de salvie la care se adauga o lingurita de tuica;
  •  o cana de lapte cald cu miere; 
  •  se inghite miere amestecata cu propolis; 
  •  se pune o cataplasma rece cu branza de vaci.
     2. Pentru desfundarea narilor se recomanda:
  • inhalatiile cu apa sarata;
  • saculeti cu sare grunjoasa usor incalzita,aplicatii pe frunte si nas;
  • comprese pe ceafa cu hrean dat pe razatoare.
     3. Pentru descongestionarea cailor repsiratorii:
  • se inmoaie o tesatura de lana intr-un amestec (in parti egale) de ulei de floarea-soarelui,otet si camfor si se aplica pe piept; se lasa pe timpul noptii.
     4. Contra bronsitei:
  • radeti hrean si stoarceti-l cu 350g miere mai lichida. Doza recomandata este de cate doua linguri inainte de fiecae masa si inainte de culcare.
  • la un pahar de grasime de porc lichida (topita). se adauga o lingura de terebentina. Se amesteca bine,se ia toata doza seara, la culcare pe cat de fierbinte posibil. La inceputul bolii, se va lua si dimineata un pahar, timp de 2-3 zile. cu o ora inainte de micul dejun.
      5. Impotriva laringitei:
  • In doi litri de apa clocotita se pun cca 400g tarate. Se adauga miere , dupa gust. Se bea toata cantitatea pe parcursul zilei, in loc de alt lichid, fierbinte. Vindeca boala intr-o singura zi.
  • o jumatate de pahar de seminte de anason se fierb 15 min intr-un pahar cu apa, apoi se strecoara. Se adauga un sfert de pahar de miere si o lingura de coniac. Se ia cate o lingura, la fiecare jumatate de ora. Reface vocea in cateva ore.
      6. Contra tusei uscate:
  • se pun 50g radacina uscata de piper in 250 ml vin alb, se da intr-un clocot si se strecoara. Se administeaza in trei portii egale, cald.
  • se iau doua felii dintr-o smochina uscata si se introduc intr-un pahar cu lapte nefiert. Se da in clocot si se lasa sa stea la infuzat o ora. Apoi se incalzeste din nou si se bea cald. Repetati tratamentul de doua ori pe zi pana la vindecare.

Vi se par utile sfaturile? Posibil sa fi observat ca mierea se afla aproape in toate remediile, sfatul meu este ca in fiecare dimineata pe stomacul gol sa luati cate o lingurita de miere. Este cu adevarat un miracol mierea si cate boli poate vindeca cu usurinta si cel mai important ajuta la prevenirea lor. Inlocuiti zaharul cu mierea si excludeti in totalitate sarea iodata din mancare si delicatul, folositi sare gronjoasa (din aceea mare de munte). 





                    

Pastrati sanatatea ochilor mancand corespunzator

Publicat de Bubu Blog la 21:57 0 comentarii
O alimentatie corecta, bogata in vitamine, antioxidanti si flavonoide, reduce procesul de imbatranire in general si previne instalarea glaucomului. Unul dintre motivele pentru care acuitatea vizuala scade mai repede decat ar fi normal este legat de prezenta radicalilor liberi, care afecteaza anumite zone ale globilor oculari. Antioxidantii neutralizeaza acest efect indezirabil. Iata cateva surse foarte importante:




  •  Morcovii si legumele rosii. Contin betacaroten, transformat de organism in vitamina A, element de o importanta majora in pastrarea sanatatii ochilor.











  • Spanacul, brocoliul si dovleacul. Au substante ce ajuta ochiul sa se adapteze la trecerea de la lumina la intuneric.


  • Strugurii. Indiferent de soi, aceste fructe aduc multe flavonoide, care reduc riscul degenerarii maculare.




  • Varza,nucile,uleiurile vegetale, semintele de dovleac si floarea-soarelui. Sunt bogate in vitamina E si zinc. Lipsa lor duce la slabirea vederii. 




  • Ardeiul rosu, kiwiul, varza acra.Contin importante doze de vitamina C, care impiedica mai ales instalarea cataractei. Tot acidul ascorbic reduce cu pana la 60%, riscul de a purta ochelari de vedere. Un studiu american a aratat ca persoanele care iau zilnic 100mg de vitamina C vreme de un deceniu au toate sansele sa nu poarte niciodata ochelari.







OCHII SUNT OGLINDA SUFLETULUI, SA AVEM GRIJA DE EI!

Dieta Piramida

Publicat de Bubu Blog la 11:37 4 comentarii

este mai degraba un ghid care ne invata ce si cat sa mancam si sa evitam factorii daunatori, cum sunt grasimile, colesterolul, zaharurile si alcoolul in exces.

Dieta tip piramida prevede ca grupele alimentare sa fie distribuite conform numarului de portii necesare. De exemplu, grupa cerealelor este baza, pentru ca numarul de portii zilnice prevazute este cel mai mare. Urmatorul nivel este cel al fructelor si legumelor, cu un necesar mai mic de portii, si asa mai departe. De retinut, ca nicio grupa nu este mai importanta decat cealalta si este nevoie sa consumati zilnic produse de la fiecare nivel. Desigur, putem elimina “varful” pentru ca nu va afecta cu nimic stabilitatea dietei.

Pentru a stabili clar marimea si continutul fiecarei portii, tineti cont de cateva reguli: ¾ din alimente trebuie sa fie cereale, legume si fructe, si numai ¼ carne sau peste. Reduceti grasimile si asigurati-va ca asimilati cantitatea potrivita de elemente nutritive. 



Primul nivel – baza Painea, cerealele, orezul sau pastele obtinute din grau integral asigura organismului o cantitate mare de energie. Datorita continutului mare de fibre, aceste produse trebuie consumate zilnic, distribuite in cel putin patru portii. Alegeti alimentele sarace in grasimi si zaharuri si evitati prajiturile, fursecurile sau pateurile. Totodata, nu este recomandat sa asezonati pastele sau orezul cu smantana sau crema de branza. 
Nivelul al doilea Fructele si legumele sunt sarace in grasimi si bogate in vitamine, minerale si fibre. De-a lungul unei zile, trebuie sa variati legumele si fructele consumate, deoarece fiecare ofera elemente nutritive diferite. Asigura-te ca maninci cel putin doua portii de fructe si minimum trei de legume zilnic. 
Nivelul al treilea
Acest nivel cuprinde doua grupe alimentare: prima grupa este alcatuita din lapte, iaurt si branza, iar cea de-a doua din carne slaba (pui sau vitel), peste, oua, fasole uscata si nuci. Toate aceste alimente sunt bogate in proteine, calciu, fier si zinc, necesare dezvoltarii optime a organismului. Consumati de maximum doua ori pe zi lapte, iaurt sau branza degresata si pana la trei portii zilnice de produse din cea de-a doua grupa. Alimentele trebuie mancate fierte sau la gratar. De asemenea, nu uitati ca ouale sunt bogate in colesterol: mancati numai un galbenus pe zi. Nucile si semintele au un continut ridicat de grasimi, de aceea trebuie consumate in cantitati moderate.

Varful piramidei Grasimile, uleiurile si zaharurile formeaza cel mai inalt nivel al piramidei. Aici gasim dulciurile, uleiul, smantana, untul etc. Daca eliminam aceste alimente, dieta nu va fi afectata in niciun fel, deoarece aduc un aport mare de calorii si sunt sarace in elemente nutritive. Asadar, consumati-le cat mai rar cu putinta.
Nu uitati sa numarati caloriile! 



Daca veti respecta cantitatea de alimente recomandata si consumati produse de la fiecare nivel al piramidei, veti asimila cantitatea potrivita de carbohidrati, proteine si grasimi. Nu uitati!Grasimile nu trebuie sa depaseasca 30% din numarul total de calorii permise zilnic. Cum ramane insa cu restul de 70%? In cazul unui adult, intre 10% si 20% din calorii trebuie sa provina din proteine, iar intre 50% si 60% din carbohidrati. Totodata, adaptati numarul de portii zilnice la cel al caloriilor. 
Pentru un proces de slabire mai accelerat, nu depasiti numarul de portii minim al fiecarei grupe nutritionale, insa nu uitati sa mentineti echilibrul. Evitati grasimile si faceti exercitii fizice zilnic. 


Plante pentru o stare de bine

Publicat de Bubu Blog la 11:21 3 comentarii






"Grijile de zi cu zi,alimentatia gresita,odihna insuficienta,calculatorul fac ca organismul sa faca fata din ce in ce mai greu tuturor acestor "agresiuni".Majoritatea oamneilor sunt vulnerabili la stres. Tot mai multi dintre noi cauta o solutie alternativa la dependenta de substantele si medicamentele anxiolitice, sedative. Fitoterapia ofera posibilati multiple de sustinere si adaptare a organismului. Plantele cu insusiri relaxante si calmante induc o stare placuta de liniste, ajuta la alungaea pe cale naturala a starii de oboseala mentala si stres."
 Spune Dr. Carmen, medic specialist MF.

                                1. Lavanda


Parte folosita: florile
Recomandari- datorita continutului bogat in ulei volatin, lavanda este un aromatizant puternic cu actiune antimicrobiana, antipastica, sedativa, neurotonica. Se utilizeaza intern, sub forma de infuzie sau tinctura, pentru actiunea carminativa si colerica, in tulburari digestive, in cefalee si ca stimulent general sub forma de potiuni, cu aromatizant si corectiv.

Cum se administeaza: 

Infuzie: - o lingurita de flori uscate de levantica la o cana cu apa clocotita.
Tinctura: - in 50 ml alcool de 60-70 celsius se pun la macerat 200g flori de levantica, tinandu-se la loc racoros timp de 30-40 zile, dupa care se filteaza.
Ulei esntial: - se gaseste la magazinele cu profil si e bun pt masaj sau aromaterapie.
ALTE RECOMANDARI: - Masca contra seboreei si porilor dilatati: 4 linguri infuzie de flori de levantica, o lingura cu amidon, o lingura cu tarate de grau. Se amesteca pana se obtine o pasta de consistenta smantanii,care, aplicata pe fata, va fi tinuta 15 minute, dupa care va fi scoasa cu apa calduta.



                                    2.Portocala

               

Parte folosita - fructele,florile,frunzele
Recomandari: uleiurile esentiale continute de portocala au o actiune calmanta asupra stomacului, in special in stari de nervozitate. De asemenea, uleiul de portocala, in general, stimuleaza bila si ajuta la digestia grasimilor. Inlatura colicile si flatulenta, incurajeaza peristalismul si ajuta in caz de constipatie. Mirosul sau placut este benefic impotriva stresului, tensiunii nervoase, durerilor de cap, oboselii. Este detoxifiant si are efect de curatare, incurajand eliminarea fluidelor in exces si a produsilor metabolici daunatori. Poate fi utilizat si pt reducerea celulitei.
Cum se administreaza:
Ulei esential: - il gasesti in magazinele de specialitate si se poate folosi sub forma de masaj si sub forma de aromaterapie in candele si bai.
ALTE RECOMANDARI: - Uleiul din florile de portocal are efect curativ in cazurile de soc psihic sau in cazul afectiunilor cauzate de frica patologica.


 

Bubu blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting