Ce facem in cazul bataturilor?

Publicat de Bubu Blog la 08:28 4 comentarii
Fetelor probabil multe dintre voi va confruntati cu problema asta, eu de fiecare data cand imi iau cate o pereche de pantofi ma grabesc sa ii port cate o zi intreaga ceea ce duce normal la bataturi, mai jos o sa va ajut cu , cateva remedii impotriva bataturilor:

1. Bicarbonat de sodiu


Unul dintre cele mai bune moduri de a trata bataturile este bicarbonatul de sodiu stins in apa. Aceasta desface pielea moarta si ajuta la vindecarea bataturii. Adauga 3 linguri cu bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa si inmoaie picioarele. De asemenea, poti masa babaturile cu pasta formata din 3 parti bicarbonat si o parte apa.


2. Ceaiul de musetel


Inmoaierea picioarelor in ceai de musetel diluat ajuta la calmare si temporar va schimba pH pielii, ajutand la uscadea babataturii. Ceaiul iti va pata piciorul, dar poate fi usor indepartat cu sapun si apa.


3. Otetul


Inmoaie o bucata de vata in otet si tapeaza-ti bataturile. Dupa care lasa vata inmuiata in otet pe batatura, peste noapte. Dimineata freaca zona cu o piatra ponce.

 4. Piatra ponce
Pudra sau piatra ponce sunt folosite pentru curatarea pielii, ajutand astfel si la indepartarea "pielii moarte". Dupa ce ti-ai inmuita piciorul in apa calda timp de 20 de minute, foloseste o piatra ponce pentru a indeparta bataturile.


5. Gheata


Bataturile tari sunt de cele mai multe ori dureroase. Daca descoperi ca ai o batatura dureroasa, aplica gheata pe suprafata respectiva, deoarece va reduce umflatura si va ameliora durerea.

6. Suc de lamaie


Formeaza o pasta dintr-o lingura cu suc de lamaie si 5-6 tablete de aspirita pisate. Aplica pasta direct de batatura si infasoara piciorul intr-o punga de plastic. Tine piciorul invelit timp de 10 minute, dupa care trebuie sa indepartezi babatura cu ajutorul unui pietre ponce.


 

Bubu blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting