Semintele de chia

Publicat de Bubu Blog la 10:19 0 comentarii
Buna fetelor,

Eu de 7 zile sunt pusa la slabit, fara dulciuri si fara paine :(((((( groaznic insa am slabit deja 3.5 kg dar mai am foarte multe de dat jos doar ca zilele trecute mi-am cumparat niste seminte de chia care reduc pofta de mancare.
Daca nu stiti nimic despre ele cititi randurile de mai jos  pot fi folosite si la diverse mancaruri si deserturi .

 
Chia (Salvia hispanica) este o plantă erbacee anuală de vară aparținând familiei Labiatae. După recoltare, semințele sunt curățate mecanic. Se îndepărtează florile, frunzele și alte părți ale plantei. Semințele întregi de Chia măcinate sunt obținute în urma introducerii semințelor întregi într-un concasor cu viteză variabilă.
Este foarte bogat in acizi grasi omega 3, mult mai mult decat semintele de in. Un alt avantaj pe care-l are fata de semintele de in este acela ca sunt atat de bogate in antioxidanti incat semintele nu se deterioreaza si pot fi pastrate pentru perioade mai lungi de timp fara a deveni rancede.

Arata ca semintele de mac si sunt albe sau negre. In ciuda faptului ca multi sustin ca cele albe ar avea proprietati mai bune decat cele negre, cele mai recente studii au demonstrat ca nu exista nici o diferenta nutritionala intre cele doua sortimente.
Daca semintele de in necesita a fi sparte inainte de a fi consumate pentru a fi digerate mai usor, semintele de chia nu necesita acest lucru pentru ca se digera foarte usor.

Ofera un procent ridicat de fibra (25 gr chia va ofera cca 7 gr fibre), precum si calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, zinc. Fibrele sunt atat insolubile ( cca trei sferturi) si solubile (cca un sfert). Cu toate astea fibrele solubile ale semintelor de chia duc la obtinerea unei vascozitati mai mari decat cea obtinuta din alte fibre dietetice cum sunt guar si beta-glucan.

Daca o sa puneti o lingurita de seminte de chia intr-un pahar cu 30 ml apa veti obtine un gel. Cercetatorii afirma ca aceasta reactie are loc si in stomac, incetinind procesul prin care enzimele digestive descompun carbohidratii in zahar simplu.
Chia contine mai multe proteine decât cerealele. Comparati continutul de 19-23% al semintelor de chia cu cel al grâului (14%), porumbului (14%), orezului (8,5%), ovãzului (15,3%) si orzului (9,2%). si, spre deosebire de acestea, este o proteinã completã, ceea ce înseamnã cã aminoacizii esentiali se gãsesc într-un raport echilibrat.
Nu are nici o aroma ci capata gustul pe care doriti in functie de celelalte ingrediente ale produsului in care-l incorporati. In stare cruda, eu am senzatia ca aduce cu gustul de alune.

Se gaseste mai mult sub forma ecologica, datorita faptului ca insectelor nu le plac semintele de chia si atunci nu sunt stropite cu pesticide.
Sunt foarte bune pentru diabetici, atat prin indicele glicemic mic, cat si prin faptul ca imprima o digestie lenta

Puteti sa le adaugati in orice: iaurt, budinci, limonade, oua, salate, paine, preparate pentru copii. Daca doriti puteti sa le consumati crude pentru ca nu au un gust rau.
Semintele de chia sunt bune si pentru cei care fac sport. Inainte de antrenament sau competitie sportiva in care aveti nevoie sa fiti hidratat, beti seminte de chia inmuiate in apa pentru ca hidrateaza bine organismul
Poate inlocui pana la jumatate din grasimea ce se regaseste intr-o reteta, fara a modifica gustul sau textura
Ajuta la scaderea colesterolului.
Incorporat in preparate va ofera pe langa nutrimentele mai sus enumerate stare de satietate, care dureaza datorita faptului ca se digera lent.
Cercetatorii au aratat ca puii hraniti cu seminte de chia au facut oua cu omega 3 si chiar si carnea lor avea un procent de omega 3.

Va este util articolul ?

Pupici !

 

Bubu blog Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting